DET ER MENNESKENE  OG IKKE BYGNINGENE  SOM SKAPER GODE BYROM

Vi gikk alle inn i 2022 med sterk optimisme etter nær to år med pandemi, isolering og periodevis nedstigning av samfunnet. Knappe to måneder inn i det nye året ble verden møtt med ny og uforutsigbar uro med konsekvenser vi ennå ikke ser enden på.

Vi er i en bransje som i flere tiår har hatt god medvind – rentene har vært historisk lave, kjøpekraften styrket, og veksten og utviklingen i vår bransje har vært uten en sky på himmelen. I 2022 har våre rammebetingelser endret seg betydelig – og vi må møte denne nye fremtiden med våkenhet, høy kompetanse og ydmykhet.

Til tross for dette noe spesielle året har Selvaag Eiendom lagt et godt år bak seg. Vi jobber målrettet med vår portefølje, bærekraft, våre kunder, våre medarbeidere og samarbeidspartnere. Det gir resultater.

Vi har tidlig i 2022 styrket vår logistikkportefølje gjennom kjøpet av Kjeller Vest 4. Denne transaksjonen er en naturlig og viktig del i vår porteføljestrategi med å sikre vekst også innen logistikksegmentet.

Vi har løftet Maridalsveien 323 med nye leietakere i rehabiliterte lokaler. Det er flott å se at det kommer nytt og bærekraftig liv i eldre bygg. Eiendommen ligger i grønne omgivelser på taket av Nydalen – med ny drakt og nye leietakere.

Vi har to yrende og flotte bygulv med Løren og Tjuvholmen. Løren har gjennom mange år utviklet seg til å bli et lite sentrum med Løren Torg som et naturlig og levende byrom. Det er sammensetningen av funksjoner med handel, kontorer, service og tjenester som danner grunnlaget for at Løren fortsetter å utvikle seg som et godt sted å bo, leve og jobbe – og vi i Selvaag Eiendom vil fortsette denne utvikling for å sikre at Løren har et byrom der mennesker trives.

Tjuvholmen har gjennom årene utviklet seg til å bli en nydelig destinasjon i fjordbyen Oslo. Helt i spissen av fjordbyen ligger denne destinasjonen med opplevelser knyttet til arkitektur, kunst, restauranter, sjø og bad. For oss i Selvaag Eiendom er det sentralt at vi viderefører dette byrommet med sine kvaliteter også frem i tid. I 2022 har vi, i samarbeid med solide og dyktige drivere, målrettet jobbet med utvikling av nye og spennende konsepter som vi vil realisere gjennom 2023.

Utviklingen av byrommene både på Løren og Tjuvholmen er gode eksempler at vi aldri står stille i Selvaag Eiendom. Med arbeidet som er lagt ned i 2022 tar vi nye steg mot å utvikle gode og bærekraftige byrom hvor vi også kontinuerlig jobber med å skape en positiv identitet for områdene.

Å bidra med god byutvikling er en del av vår arv som selskap. Derfor håper vi at vi gjennom vår foreslåtte reguleringsplan får utviklet Dronningens gate 13 med et perspektiv utover egen eiendom. For Dronningens gate 13 er vår ambisjon å være en sterk bidragsyter til igjen å skape liv og aktivitet med gode byrom. Dronningens Gate 13 har en sentral beliggenhet i Kvadraturen, og med et potensial for å ytterligere tilgjengeliggjøre nye byrom. Vi ønsker å åpne opp eiendommen, og skape gode og bærekraftige bomiljøer og møteplasser med kulturhistoriske verdier som tidligere ikke har vært tilgjengelige for allmennheten. Gårdsrom og bygninger får nytt innhold, nye attraktive kontorlokaler utvikles, og nye og spennende leiligheter bidrar til liv i kvartalet.

Jeg er stolt over hva vi forvalter og utvikler i Selvaag Eiendom, og mest av alt av menneskene som lever og leverer med høye ambisjoner for selskapet hver dag. Våre medarbeidere er den absolutte kritiske faktoren for å lykkes med våre ambisjoner. I en verden hvor rammebetingelser endrer seg betydelig – og vi må møte en ny fremtid med våkenhet, høy kompetanse og ydmykhet – er jeg takknemlig for de dyktige medarbeiderne vi har i Selvaag Eiendom.